Väitöskirjat

Väitöskirjan tilaus Helsingin yliopistosta väitteleville

Väitöskirjan tilaus Helsingin yliopistosta väitteleville

Tarjouspyyntö väitöskirjasta muille yliopistoille

Tarjouspyyntö väitöskirjasta muille yliopistoille

Väitöskirjan tilaaminen pähkinänkuoressa

Oletuksena on, että aineisto on tulostusvalmis PDF-tiedosto. Kaikki muu aineistomuoto (taittotiedosto, taitettava tekstitiedosto, skannattava materiaali yms.) tarkoittaa lisätyövaiheita, joista veloitamme erikseen. Mikäli haluat käyttää Helsingin yliopiston standardikantta, ladomme kansitiedot valmiiseen pohjaan veloituksetta.

Asioitko jo kanssamme? Anna palautetta palvelustamme

Kun toimitat aineiston painoon tulostusvalmiina PDF-tiedostona:

 • Toimitamme PDF-vedoksen tarkistettavaksi 2-3 työpäivän kuluttua aineiston saapumisesta. Hyväksynnän jälkeen painatukselle tarvitaan yhteensä  5-7 työpäivää. Mikäli kirjat tarvitaan alle 5 työpäivän kuluessa vedoksen hyväksymisestä, työ tehdään pikatoimituksena jolloin veloitamme pikatoimituslisää 124 euroa.
 • Tiedostot on hyvä tehdä valmiiksi lopulliseen kokoon, mutta voimme skaalata ne myös painossa ilman eri kustannusta. Esimerkiksi B5-kokoisen väitöskirjan koko on 84 % A4-paperista.
 • Kaikkien sivujen, myös tyhjien sivujen pitää olla mukana. Esimerkiksi sivunumerointi ei pidä enää paikkaansa, jos tyhjiä sivuja lisätään painossa.

Toimita myös artikkelit PDF-muodossa. Mikäli tiedostoja on useita, nimeä tiedostot niin, että ne on helppo koostaa oikeaan järjestykseen. Liitämme mustat palkit osajulkaisujen välilehdille painossa.

PDF on suljettu tiedosto, joka sisältää kaiken tulostukseen tarvittavan aineiston.

PDF-tiedoston oikeellisuus on lähettäjän vastuulla; tarkastamisesta kirjapainossa sovitaan työkohtaisesti.

Pdf-tiedosto tulostuu oikein, kun julkaisussa käytetty kirjasin eli fontti sisällytetään pdf-tiedostoon seuraavalla tavalla:

 • Word 2003-2007:
  • Tiedosto > Tulosta > PDF-XChange 4.0 > Tulostimen ominaisuudet >Fontit > Sisällytä kaikki käytössä olevat fontit
 • Word 2010:
  • Tiedosto > Tallenna nimellä > Pdf > Työkalut > Tallennusasetukset >Upota fontit tiedostoon

Katso myös aineistoon ja ISBN-tunnuksiin liittyvät ohjeet:

Numero painetaan kirjan takakanteen sekä nimiösivun kääntöpuolelle.
Julkaisija on Helsingin yliopisto, yhteyshenkilö väittelijä ja painopaikka Unigrafia.

Vapaasti toimitettuna seuraavat:

 • yliopiston virallinen ns. riiputuskappale (1 kpl) päärakennuksen ylivahtimestarille (toimitetaan tilattavasta painosmäärästä)
 • Kirjasto- ja vapaakappaleet (7 kpl) kansalliskirjastoon (toimitetaan tilattavasta painosmäärästä)
 • verkkoversio e-thesis palveluun

Muista toimituksista asiakkaalle veloitamme erillisen hinnaston mukaan. Noudatamme graafisen teollisuuden yleisiä toimitusehtoja.

Ehdot ja kuljetushinnasto

Lisätietoja antavat Eeva Hagel ja Kimmo Jokinen.

Lisäpalvelut

Painossa aineistoon tehtävistä korjauksista ja lisätöistä veloitamme työhön kuluneen ajan perusteella tuntiveloituksena 107,26 €/h, (sis alv). Pikatoimituksista (alle  5 työpäivää hyväksytystä vedoksesta) veloitamme 124 €.

Väitöskirjan julkaiseminen

Unigrafia tekee väitöskirjan julkaisemisen helpoksi. Teemme painetun väitöskirjan lisäksi myös sähköiset versiot, graafisen suunnittelun sekä sivuntaiton.

Helsingin yliopiston väitöskirjat

Helsingin yliopiston väitöskirja voidaan julkaista painettuna ja sähköisenä. Vaikka julkaiset sähköisesti, tarvitset myös painettuja kappaleita. Saat lisätietoja yliopiston sivuilta, Flammasta, tiedekuntasi kansliasta sekä painotyösi yhteyshenkilöltä Unigrafiassa. Laske väitöskirjan painatuskulut ja toimita aineisto!

Käytä word-pohjaa avuksesi

Väitöskirjan kirjoittamiseen voit käyttää Unigrafian laatimia Word-pohjia eli templaatteja. Niitä on kaksi versiota.

1. väitöskirjapohja_HY.dot: otsikkofonttina Arial ja leipätekstinä Georgia (Helsingin yliopiston visuaalisen ohjelman mukaiset fontit)
2. väitöskirjapohja.dot: otsikkofonttina Arial, mutta leipätekstinä Times Roman. Tämä versio on niitä tieteenaloja varten, joissa tarvitaan runsaasti erilaisia kaavoja ja erikoismerkkejä, joita ei Georgiasta löydy

Unigrafiassa on valmiina HY-visuilmeen mukaiset InDesign-taittopohjat, jotka vastaavat Word-templaattien rakennetta. Voit siis valita:

Säästän omaa aikaani ja rahaa:

 • lataan Word-templaatin Unigrafian sivuilta ja kirjoitan käsikirjoituksen tyylitettynä (eli rakenteisena)
 • lähetän käsikirjoituksen Unigrafiaan ja saan 25 % alennusta taiton hinnasta
 • Unigrafian graafikko taittaa tyylikkään väitöskirjan ja tekee painovalmiin PDF:n painoon

Teen taittotyön itse ja säästän enemmän:

Aikataulu

Ota huomioon väitösajankohtaa ja painatusaikaa suunnitellessasi:

 • käsikirjoituksen ja aineiston kokoamiseen kuluva aika
 • sivuntaitto ja kannen suunnittelu
 • vedoksen tarkistusaika sekä mahdolliset korjaukset, joita vedoksessa vielä huomaat
 • painatuksen vaatima aika
 • esilläoloaika (10 päivää)

Väitöskirjan painatukseen on syytä varata 2 viikkoa. Hyväksytyn vedoksen jälkeen tarvitsemme 5 kokonaista työpäivää painatukseen ja sidontaan. Nopeampi toimitus käsitellään aina pikatyönä josta veloitetaan pikalisä. Mikäli toivot Unigrafialta apua myös sivuntaittoon, kannen suunnitteluun tai muihin valmisteluihin, varaa aikaa vielä muutama viikko enemmän. Sivuntaiton aikataulu riippuu mm. graafien, kuvioiden ja taulukoiden sekä käsittelyn määrästä.

Ota hyvissä ajoin yhteyttä Unigrafiaan!

Aalto-yliopiston julkaisut

Aalto-yliopiston väitöskirjat julkaistaan yleensä yliopiston sarjoissa. Julkaisu tuotetaan julkaisualusta-verkkopalvelussa, jonka kautta lopuksi lähetetään tilaus kirjapainolle. Tarkat ohjeet prosessista löytyvät Aallon Insidesta. Tarjouksen painotyöstä saat Unigrafiasta täyttämällä lomakkeen Tarjouspyyntö väitöskirjasta.

Unigrafian lisäpalvelut

Väitöstilaisuuden videointi

Kysy lisää väitöstilaisuutesi videoinnista suoraan Unigrafiasta video@unigrafia.fi.

Väitöskansiot

Suosittuja oheistuotteita ovat välilehdillä varustetut väitöskansiot väittelijälle, kustokselle sekä vastaväittelijälle. Väitöskansiolla tarkoitetaan selästä auki leikattua väitöskirjaa, johon on lisätty joka lehden väliin valkoinen välilehti. Välilehtiin voi kätevästi tehdä merkintöjä ja muistiinpanoja väitöstilaisuutta varten. Kun painatat väitöskirjasi Unigrafiassa, voit tilata yhden tai useamman väitöskansion. Hopeanvärinen rengaskansio on varustettu Helsingin yliopiston sinetillä ja logolla.

Karonkkakutsut

Iltajuhlaa varten painamme mm. karonkkakutsuja, menukortteja sekä plaseerauskortteja. Edullinen ja tyylikäs kokonaisuus syntyy, kun painatat väitöskirjan kannet ja karonkkakutsukortit yhtä aikaa, samasta materiaalista ja samoilla visuaalisilla elementeillä.

Välitysmyynti

Unigrafian kautta saat väitöskirjallesi näkyvyyttä ja myyntikanavan. Palvelu perustuu tarvepainatuksen periaatteelle (print-on-demand).

Kysy lisää Unigrafiasta!