Tulostus, kopionti ja skannaus Helsingin yliopistossa

Henkilökunnalle

Unigrafia tarjoaa käyttäjille eri puolilla Helsingin yliopistoa ja sen sidosryhmiä suuren määrän monitoimilaitteita ja verkkotulostimia asiakkaidemme käyttöön. Monitoimilaitteilla voi tulostamisen lisäksi myös kopioda ja skannata. Kaikki monitoimilaitteet ovat värilaitteita A3-koossa, ja verkkotulostimia on sekä väri- että mustavalkoisina malleina.

Monitoimilaitteiden käyttöönottoon tarvitset voimassa olevat HY tunnukset ja tunnistekortin (Unigrafian oma, HSL, tai sirullinen henkilökuntakortti).

Ohjeita uusille käyttäjille alkuun pääsemiseksi Helpdeskin sivuilla.

Lisätietoja palvelusta, laitteista sekä eri tulostus-, kopiointi- ja skannausmahdollisuuksista saat myös osoitteesta tulostinasennukset@unigrafia.fi tai puhelimitse 7010 2351

Muita ohjeita ja linkkejä

Yleistä tulostuksesta yliopistolla

Pilvitulostuksen piirissä olevat (smartcard-)monitoimilaitteet, lista Flammassa

Canon-tarvikkeiden kierrätysohje / Canon-recycling

Kierrätysastioiden sijainnit Helsingin yliopistolla

Yhteystietoja

Opiskelijoille

Opiskelijatulostus muuttuu maksulliseksi, Unigrafian opiskelijatulostuksen hinnat laskevat

Kaikki opiskelijatulostus muuttuu maksulliseksi 1.1.2016. Muutos johtuu Helsingin yliopiston rahoituksen merkittävästä vähenemisestä ja sen edellyttämistä säästövaatimuksista.

Samalla yliopiston tulostuspalveluista ja -laitteista vastaava Unigrafia laskee mustavalkotulostuksen hinnan 6,4 senttiin / sivu. Väritulostuksen hinta on 22,4 senttiä / sivu. Hinnat ovat voimassa kaikilla yhteisessä käytössä olevilla tulostimilla ja monitoimilaitteilla. Hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveron.

Tulostuksen maksamiseen käytettävää saldoa voi ostaa  Unigrafian saldokaupasta.

Uudistuksen myötä opiskelijoiden käytössä on satoja tulostimia ja monitoimilaitteita samalla saldolla ja hinnoittelulla.

Yliopiston hallinto valmistelee parhaillaan periaatetta, jonka mukaan opiskelussa hyödynnetään yhä enemmän sähköistä materiaalia tulosteiden sijaan. Periaate vähentää voimaan tullessaan opiskelijan tarvitsemia tulostemääriä merkittävästi.

Tarkemmat ohjeet opiskelijatulostuksesta löytyvät Helpdeskin ohjesivustolta.

Opiskelijatulostus Flammassa

Yliopiston ulkopuolisille käyttäjille

Yliopiston tulostuspalvelut palvelevat myös ulkopuolisia käyttäjiä

Tulostuspalvelut ovat uudistuneet ja magneettikortillisten laitteiden määrää on supistettu merkittävästi. Unigrafian palvelun piirissä on kuitenkin edelleen vanhalla kopiokortilla toimivia monitoimilaitteita. Laitteet sijaitsevat yliopiston kirjastoissa eri kampuksilla ja näissä laitteissa voi myös tulevaisuudessa käyttää magneettikortteja kopiointiin.

Lista magneettikortilla toimivista laitteistamme