Muuta oppiminen elämykseksi

Herkulliset visualisoinnit rytmittävät sisältöä ja tekevät siitä houkuttelevan. Tiedon palastelu helposti hotkaistaviin osioihin tukee oppimista. Erityisen hyödyllistä sisällön rytmittäminen ja rikastaminen on silloin, kun oppimateriaalit ovat kokonaisuudessaan digitaalisella alustalla.

 

Visuaalisuus ja pilkkominen – avaimet tehokkaaseen oppimiseen

Kuvat ja videot kutkuttelevat katsojan mielikuvitusta ja auttavat omaksumaan tietoa nopeammin kuin pelkkä tekstimateriaali. Visualisoinnit myös helpottavat kokonaiskuvan hahmottamista ja tekevät oppimisesta merkityksellisempää yhdistämällä tietoa oppijan omiin kokemuksiin ja tunteisiin.

Oppiminen on usein tehokkainta, kun se tapahtuu lyhyissä, toisiinsa liittyvissä jaksoissa. Kun sisältö on vielä lisäksi interaktiivista, opiskelija pääsee omassa tahdissaan kasvattamaan tietämystään aiheesta, sen sijaan että vain passiivisesti vastaanottaisi informaatiota. Aktivoimalla oppijoiden aisteja ja kognitiivisia prosesseja, oppimisen tehokkuus kasvaa kohisten. Oppijoille kannattaakin antaa mahdollisuus valita oma oppimispolkunsa, sillä se lisää sisällön houkuttelevuutta ja pedagogista saavutettavuutta.

 

Tee oppimisesta tutkimusretki Thinglinkillä

Thinglink on suosittu työväline tiedon visualisoinnissa. Käytännössä se mahdollistaa kuvien, videoiden ja 360-näkymien rikastamisen lisäelementeillä, kuten teksteillä, äänillä, linkeillä sekä kysymyksillä ja muilla interaktiivisilla ominaisuuksilla.

Missä Thinglinkiä sitten kannattaa hyödyntää? Suosituimpia käyttökohteita ovat esimerkiksi:
– Virtuaalikierrokset
– PowerPointin sijaan tai upotettuna osaksi esitystä
– Tuotteiden tai palveluiden esittelyt
– Opetusmateriaalit tai käyttöohjeet
– Raportit tai esitykset erilaisista projekteista

 

Kyllästä videosi tiedolla

Yksi tehokkaimmista tavoista hyödyntää Thinglinkin ulottuvuuksia on video. Upottamalla videonäkymien sisään erilaisia lisäelementtejä, kuten tekstejä, ääniä, linkkejä tai kysymyksiä ja muita interaktiivisia ominaisuuksia, rakentuu huikean moniulotteinen ja mikä tärkeintä – vuorovaikutteinen oppimiskokemus, jossa katsoja määrää etenemistahdin.

Hyvänä esimerkkinä toimii vaikkapa tämä Helsingin yliopiston Maatalous-metsätieteelliselle tiedekunnalle toteuttamamme 360 opetusvideo Bosgårdin luomunavetalta, jolla karja viettää kesät tilan luonnonlaitumilla ja ylläpitää samalla perinnemaisemia. Tilalla tapahtuu koko ajan, joten mielenkiintoista kerrottavaa ja näytettävää riittää. Videon sisään upotettiin pieniä tieto-osioita teksti-, kuva- ja videomuodossa. Tekstit ovat myös kuunneltavissa, ja siten saavutettavia.

Toivottavasti olet saanut tästä artikkelista inspiraatiota ja hyvän ymmärryksen siitä, miksi tietoa kannattaa visualisoida. Jos heräsi kysyttävää tai ajatuksia, nykäise meitä digihihasta. Graafikko- ja videotuotantotiimimme kerovat mielellään lisää Thinglinkistä ja muista verkko-oppimisen mahdollisuuksista.