Tiedettä yhä näkyvämmäksi

8.11.2017 Admin

Syyskuun lopulla avattiin yleisölle Helsingin yliopiston suursatsaus, uusi Tiedekulma. Tämän kolmikerroksisen tiedefoorumin ja tapaamispaikan halutaan tekevän HY:n toiminnasta entistäkin helpommin lähestyttävää. Unigrafia on tiiviisti mukana Tiedekulman tapahtumien toteuttamisessa.

Uusi Tiedekulma avattiin yliopiston vanhan hallintorakennuksen tiloihin, Fabianinkadun ja Yliopistonkadun nurkkaan. Katutasossa on Tapahtumatori, aina yleisölle avoin julkisen tieteen keskus. Siellä tavataan, keskustellaan ja vuorovaikutetaan, ja sinne saa kävellä milloin tahansa sisään, vaikka kesken tilaisuuden. Tiedekulman toisessa kerroksessa sijaitsee videostudio, jota yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää videotuotantoihinsa.

Molemmat tilat on varustettu videokameroilla, joiden käyttöä isännöivät Unigrafian studiomestarit. He ovat videoalan ammattilaisia ja varmistavat, että tapahtumat videoidaan ja striimataan aina onnistuneesti. Unigrafia on ollut myös mukana konsultoimassa laitehankinnoissa – Tiedekulman videointityökalut ovatkin huippulaadukkaita.

Unigrafia on videoinut ja striimannut viime vuosina esimerkiksi väitöstilaisuuksia, luentotapahtumia ja seminaareja – liikkuvan kuvan merkitys esimerkiksi oppimateriaalien ja sisältöjen välittämisen kanavana kasvaakin Helsingin yliopiston toiminnassa koko ajan. Tiedekulman studiomestareiden myötä Unigrafian videotuotantotiimin koko kaksinkertaistuu.

Tiedekulma on HY:n näkökulmasta tärkeä kohtauspaikka tieteen tekijöiden ja tieteestä kiinnostuneiden välillä. Huippuyliopistot ympäri maailman tarjoavat yleisölle Tiedekulman kaltaisia tapahtumakeskuksia, jotka antavat yliopistoille lisää näkyvyyttä, tekevät tieteestä helppotajuisempaa ja lisäävät akateemista keskustelua yhteiskunnan jäsenten välillä.

 

, , , , , , , , , ,