29.11.2017 Admin

Helsingin yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksen juhlat

HY:n tietojenkäsittelytieteen laitos järjesti elokuun viimeisenä päivänä 50-vuotisjuhlat. Juhlapuhujia kutsuttiin, paneelikeskusteluja järjestettiin ja entisiä opiskelijoita haastateltiin – Unigrafian vastuulla oli toteuttaa haastatteluista koostetut videot, jotka esitetiin juhlissa.

Videoita tehtiin viisi, ja haastattelijana toimi tietojenkäsittelytieteen laitoksen edustaja. Unigrafian videotiimi kuvasi ja leikkasi lopulliset, noin kolmen minuutin mittaiset videot sekä tuotti videoiden äänisuunnittelun ja värimäärittelyn. Kumpulan kampuksella käytiin kuvaamassa kuvituskuvaa videoihin ja lisäksi koostettiin best of -video.

Haasteena tässä oli se, että emme itse tehneet haastatteluja, creative Lauri Manninen Unigrafialta kertoo ja jatkaa:

Olemme onneksi tehneet paljon vastaavia tuotantoja Helsingin yliopistolle ja olemme hyvin sisällä heidän toimintatavoissaan. Ymmärsimme mielestäni hyvin, mitä asiakas videoihin haluaa ja löysimme raakamateriaaleista oleellisimmat asiat.

Kiire oli mutta hyvä tuli

Projektin tekemiseen oli vain muutama kuukausi aikaa – keskellä kesää. Vihreä valo projektille saatiin kesäkuun lopussa ja heinäkuu lomailtiin. Mutta kun yksityiskohdat oli kirjoitettu ylös ja aikataulut suunniteltu hyvin ennen lomia, työhön oli helppo palata elokuun alussa.

Aikataulu oli tiukka, mutta kaikki ymmärsivät, että tästä tulee hyvä juttu, Unigrafian brändijohtaja Jani Kajander kertoo. Asiakkaalla oli erittäin hieno asenne, nyt tehdään -mentaliteetti.

Myös videoiden koostamisesta vastannut tiimi kiitteli hyvää yhteishenkeä.

Projekti pysyi hyvin kasassa, vaikka oli kesäloman mittainen silta välissä. Tämä organisoitiin erittäin hyvin meidän ja asiakkaan yhteispelinä, Manninen sanoo.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos oli myös erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Projektin kestäessä oli yleisesti ottaen hauskaa, ja arvostin erityisesti Unigrafian videotiimin rohkeaa ja luovaa otetta. Videoista tuli tosi hauskoja ja näyttäviä, professori Teemu Roos tietojenkäsittelytieteen laitokselta tunnelmoi ja jatkaa:

Minulla on pelkästään positiivista sanomista laitoksemme ja Unigrafian yhteistyöstä. Heti ensimmäisessä palaverissa löydettiin yhteinen sävel.

Projekti kasvoi matkan varrella

Videotuotanto ei itse asiassa ollut projektin lähtökohta – aiemmin keväällä oli sovittu, että juhlista koostetaan kirja, jonka taiton ja painoteknisen toteutuksen Unigrafia tekee. Työ sujuikin vaivattomasti.

Kyseinen historiikkijulkaisu oli luonteeltaan perinteinen yliopistolle tehtävä painotyö, graafinen suunnittelija Hanna Sario Unigrafialta kertoo ja lisää:

Asiakkaalta saatu kansikuvitus ja yliopiston visuaalinen ilme toimivat hienosti yhdessä ja kirja saikin osakseen paljon kehuja juhlijoilta.

Kirjan ja haastatteluvideoiden lisäksi tietojenkäsittelytieteen laitos tilasi Unigrafialta juhlallisuuksien livevideoinnin. Näitä klippejä sekä haastatteluvideoita pääsee katsomaan laitoksen sivuilla. (linkki artikkelin lopussa)

Esimerkki monimediaprojektista

Unigrafian ja tietojenkäsittelytieteen laitoksen 50-vuotisjuhlien yhteistyö on erinomainen esimerkki Unigrafian valmiudesta toteuttaa monia eri medioita ja julkaisualustoja sisältäviä projekteja. Tulevaisuus on yhä enemmän videoiden, kuvan ja interaktiivisuuden aikakautta, ja Unigrafia on eturivissä mukana tässä kehityksessä.

Tässä yhteistyössä oli alusta alkaen can do -asenne ja asiakkaan puolelta erinomaisen aktiviinen ote, Kajander sanoo. Asiakas tiesi, mitä haluaa, ja tiesi myös, että Unigrafian kanssa lopputuloksesta tulee hyvä.

 

Katso Unigrafian toteuttamat videostreamit sekä haastatteluvideot täältä.

Valokuvamateriaalia juhlista täällä. Kuvaaja: Valentin Abramenkov. 

, , , , , , , , , , , ,