Opetusvideon tuottaminen Unigrafia Creative Studiossa

Onko opetusvideoiden tekeminen ajankohtaista? Haluaisitko kenties kokeilla uusia toteutustapoja, mutta tekniikka tuottaa haasteita? Unigrafian opetusstudiossa erilaisten opetusvideoiden ja oppimateriaalien toteuttaminen on nopeaa ja näppärää. Ota avuksesi havainnollinen lightboard, lisää valmis opetusmateriaali taustalle green screen -tekniikalla tai suunnittele opetuksen osaksi vaikka podcast-sarja. Me huolehdimme tekniikasta, sinä voit keskittyä opetukseen ja ydinosaamiseesi.

 

Opetusvideon toteuttamisen ensimmäiset askeleet

Esiintyäksesi opetusvideossa sinun ei tarvitse tietää tekniikasta, kalustosta tai videokuvauksesta mitään. Riittää, että saavut paikalle, hallitset oman aihealueesi ja kerrot, haluatko seistä vai istua. Taustan väri​ ja videon valaistus valitaan yhdessä sopiviksi, ja tarvittavat esitysmateriaalit liitetään mukaan muistitikulta, verkosta tai suoraan tietokoneelta. Muuta ei välttämättä tarvita.

Halutessasi voit ottaa tueksesi teleprompterin, josta on apua erityisesti silloin, kun sanottavaa on paljon tai muistettavia lukuja runsaasti. Kaikkea ei siis tarvitse muistaa ulkoa.

 

Liitutaulusta lightboardiin

Perinteiset luentotallenteet ja puhuvat päät puoltavat edelleen paikkaansa, mutta kymmeniä kaavoja, kimurantteja kuvioita ja suuria tietomääriä sisältävää opetusmateriaalia on usein vaikea sisäistää pelkästään kuuntelemalla. Lightboard-tekniikka auttaa visualisoimaan vaikeitakin aiheita ja on omiaan etenkin luonnontieteiden sekä paljon lukuja sisältävien taloustieteiden opetuksessa.

Lightboardin käyttäminen on luontevaa etenkin silloin, jos muutenkin käytät liitu- tai tussitaulua osana opetusta. Opetuksen ymmärtäminen ja sisäistäminen helpottuu, kun tietoa jäsennetään heijastamattomalle lasilevylle luennon edetessä. Kaavioiden piirtäminen, nostojen tekeminen, pääkohtien korostaminen lasilevylle auttaa opiskelijaa vaikeankin aiheen hahmottamisessa. Lightboard-tekniikalla toteutettuun opetusvideoon on mahdollista liittää myös muuta digitaalista materiaalia, kuten kalvosettejä, excel-taulukoita tai liikkuvaa kuvaa.

 

Green Screen tuo uusia mahdollisuuksia

Valkokankailta ja säätiedotuksistakin tuttu ​Green Screen eli vihreä taustakangas takaa sen, että luennoitsijan irrottaminen taustasta on helppoa. Vihreän taustakankaan avulla esiintyjän taakse on vaivatonta upottaa erilaisia esitysmateriaaleja, kuten videota, infografiikkaa tai taustakuvia.
Videolla voidaan täyttää koko ruutu laidasta laitaan, jolloin esiintyjä siirtyy saumattomasti osaksi taustalla liikkuvaa kuvaa.

 

Podcast osana opetusta

Studiolta löytyy laadukas laitteisto myös podcastien nauhoittamiseen. Jos siis olet pohtinut luentojen siirtämistä suosittuun podcast-muotoon tai miettinyt tieteenalaasi liittyvän podcastin perustamista, toteuttaminen ei jää tekniikasta kiinni. Unigrafian opetustudiolla ollaan valmiita auttamaan!

 

Kaikki tämä voidaan toteuttaa myös livenä ilman katkoja. Studiossa videoitavan opetuksen striimaaminen onnistuu ja suora lähetys on mahdollista järjestää käytännössä minkä tahansa alustan kautta. Tervetuloa opetusstudioon! (Pohjoisesplanadi 21, 00100 Helsinki)