Unigrafia koosti Aalto-yliopistolle videoita opiskelijamarkkinointiin

Unigrafia valmisti loppuvuonna 2017 Aalto-yliopistolle yhdeksän niin kutsuttua testimonial-videota. Näissä muutaman minuutin mittaisissa haastatteluvideoissa Aallon opiskelijat kertovat oppiaineistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.

view from behind a person

Lähtökohta oli, että opiskelijamme saisivat kertoa omin sanoin opinnoistaan ja koulutusohjelmistaan, ja videoiden kohderyhmänä ovat Aalto-yliopistoa tulevaksi opiskelupaikakseen miettivät nuoret, markkinointiasiantuntija Saara Koskinen Aallosta kertoo.

Unigrafian videotiimi tarttui innoissaan haasteeseen.

Yhteinen tavoitteemme oli tuoda esiin Aalto-yliopiston eri maisteri- ja kandiohjelmien tarjontaa helposti lähestyttävällä tavalla, creative Lauri Manninen Unigrafialta kertoo.

Tiukka aikataulu ja hyvä tunnelma

Unigrafian ja Aalto-yliopiston yhteishanke käynnistettiin syyskuussa 2017, ja aikataulu oli alusta alkaen tiukka. Kaikki sisältösuunnittelu tehtiin yhdessä asiakkaan kanssa, ja tarkistus- ja korjausvaiheiden jälkeen valmiit videot toimitettiin Aallolle tammikuun alkupuolella.

Halusimme tehdä innostavia mutta kuitenkin maanläheisiä testimoniaaleja, Manninen sanoo ja jatkaa: Yksi ehdottomasti suurimmista haasteista oli aikataulu. Projektin lukkoonlyömisvaiheen jälkeen ei ollut juurikaan aikaa jäädä kupeksimaan, vaan esituotanto oli käynnistettävä heti.

Videot sisältävät hankkeeseen osallistuneiden opiskelijoiden haastattelut, yhteensä haastateltavia oli videota kohti yhdestä kolmeen henkilöä. Lisäksi Unigrafia kuvasi videoita varten kuvituskuvat Aalto-yliopiston kampusalueilta sekä sävelsi ja tuotti musiikit videoiden ääniraidoille. Haasteeksi osoittautui Suomen ei-niin-kaunis syystalvisää.

Onnistuttiin silti mielestäni hyvin löytämään kuvauslokaatiot. Talvi ja synkkyys eivät puske kuvista läpi, creative Heikki Jantunen Unigrafialta lisää.

Yhteistyö sujui hienosti

Sekä Aalto-yliopisto että Unigrafia ovat valmiisiin videoihin sekä projektin tekemiseen tyytyväisiä.

Yhteistyö meidän ja Unigrafian tekijöiden kanssa sujui ongelmitta ja he hoitivat tiettyjä kuvauspäiviä itsenäisesti, mikä oli näin Aalto-yliopiston näkökulmasta oikein hyvä asia kaiken kiireen keskellä, Koskinen kehuu ja Manninen nauraa: Heti ensimmäisestä palaverista asti koimme, että olimme asiakkaan kanssa samalla ”aalto”pituudella siitä, miltä lopputuotoksen pitäisi näyttää ja tuntua.

Videot tärkeä markkinointiväline

Unigrafian toimialaan kuuluu paljon videoiden koostamista. Videoklipit ovatkin eräs tärkeimmistä ja käytetyimmistä markkinointivälineistä. Myös Aalto-yliopistossa erilaisia videosisältöjä on jo kaivattu.

Meillä on ollut pitkään tarve esitellä koulutusohjelmia tällaisten videotestimoniaalien avulla. Tämä oli siis meille ja erityisesti koulujemme eri koulutusohjelmille tärkeä pilottiprojekti. Tänä vuonna on tulossa kaksi vastaavaa uutta projektia, Koskinen sanoo.

Video markkinointimediana kasvattaa tulevaisuudessa yhä suosiotaan, kun erilaisten videoalustojen, esimerkiksi netin videopalvelimien, sekä videoesityskanavien, esimerkiksi erilaisten LED-ulkotilaseinien, kehitys jatkuu entisestään.

Videotuotanto on Unigrafian uuden tekemisen ytimessä, ja erilaisissa esittely- sekä markkinointivideoissa tekijämme pääsevät näyttämään osaamistaan, brändijohtaja Jani Kajander Unigrafialta sanoo.

Teemme mielellämme erilaisia videotuotantoja sekä yksittäisinä projekteina että tämän esimerkin kaltaisina konseptoituina useamman videon sarjoina. Myös suoraan opetuskäyttöön tuotettavat videot ovat erityisalaamme.

Katso kaikki Unigrafian valmistamat Aalto-yliopiston testimonial-videot YouTubesta

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJJ2tnFVQ9wQNVCprdWz7_kBgfxt9BT88

, , , , , , , , , , , ,