23.1.2020 Admin

Unigrafian striimaustiimin osaaminen vahvistuu – Ari Hiekkataipale hyppää AV-asiantuntijan kenkiin!

Ensimmäisen striimauskeikan taisin tehdä jo 20 vuotta sitten, kertoo joulukuussa Unigrafian asiantuntevaan remmiin astunut Ari Hiekkataipale. Striimaustiimin uusin tulokas on innoissaan, sillä AV-asiantuntijan roolissa hän saa hyödyntää vahvaa osaamistaan ja pääsee samalla kehittämään tiimin toimintatapoja.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta 2000-luvun alussa valmistunut Hiekkataipale on opiskellut multimedia- ja videotuotantoa, valokuvausta, mediatuotteiden suunnittelua ja mediatekniikkaa. “Työllistyin saman tien oman alani hommiin, ja olen painanut niitä melkein tauotta siitä asti. Unigrafialle siirryin Bright Finlandin palkkalistoilta, jossa häärin tapahtumatekniikan parissa seitsemän vuoden ajan.”

Hiekkataipale vakuuttui Unigrafian toimintatavoista jo työhaastattelujen aikana. Kuulosti siltä, että prosessit ovat kunnossa ja työilmapiiri on kannustava. Hän kiittelee etenkin järjestelmällistä projektinhallintaa ja sitä, että Unigrafian leivissä jokaisella on mahdollisuus keskittyä omiin vahvuuksiin ja niiden kehittämiseen. Hiekkataipale iloitsee erityisesti siitä, että saa uudessa työssään ​syventyä videotuotannon ja tekniikan parissa työskentelyyn roudaamisen ja tilaisuuksien rakentamisen jäädessä vähän vähemmälle​.

Tiimin tontit on jaettu luontaisen osaamisen mukaan. Yksi tekee paljon editointia, toinen valokuvaa ja käsittelee kuvia. “Minä otan haltuun striimauspuolen ja sen työnkulun sujuvoittamisen. Yritämme vetää muutamia mutkia suoraksi, että palvelun myynti helpottuisi entisestään. On tosi mukavaa olla mukana tällaisessa kehitysprojektissa!”, Hiekkataipale toteaa tyytyväisenä.

Hiekkataipale on ollut mukana myös kansainvälisissä videotuotannoissa. ​Mieleenpainuvimpina projekteina mieleen ovat jääneet vuosittaisilla ulkomaankeikoilla toteutetut näyttävät tapahtumat, joiden yhteydessä videoneuvotteluilla ja striimauksella on tavoitettu suuria etäyleisöjä​. Vaikka isojen projektien ja markkinointitapahtumien videoinnissa on oma viehätyksensä, asiasisällöt ovat hänelle kaikkein tärkeimpiä. “Kaupallisiin toimijoihin verrattuna yliopisto on tuotantoympäristönä hyvin erilainen. Täällä video on viestintäväline, jonka tärkeimpänä tehtävänä on välittää tietoa ja alansa huippuasiantuntijoiden sisältöjä. Mitä suurempi arvo sisällöllä on katsojalle, sen mielekkäämpää videotuotannon tekeminen on”, Hiekkataipale tunnustaa. “Minua motivoi se, että työllä on joku hieman syvempi merkitys kuin pelkkä yrityksen pystyssä pysyminen.”

Takana on vasta yksi videotuotanto uusissa saappaissa. Tammikuisen seminaarin striimaaminen, sen ennakkovalmistelut ja jälkituotanto ovat kuitenkin jo tehneet Unigrafian työkulttuurin tutuksi. Tekemisen tavat yllättivät Hiekkataipaleen positiivisesti. “Edellisessä työpaikassa työnkuvaani oli ujuttautunut vaivihkaisia vastuualueita, jotka pyörivät päässä vapaa-ajallakin. Nyt roolini on selkeä. Sekin on hyvä, ettei täällä satunnaisia iltatapahtumia lukuun ottamatta tehdä töitä iltaisin. Työpäivät päättyvät hyvissä ajoin.” Vaikka työympäristö ja käytännöt ovat uusia, jännittämään ei ole ehtinyt. “Kun työnantajalla tuntuu olevan homma hallussa ja kaikilla on vakaa käsitys siitä, mitä ollaan tekemässä, jäljelle jää onnistuminen omassa ydinosaamisessa. Töissä voi olla aika leppoisin mielin ja keskittyä olennaiseen”, Hiekkataipale iloitsee.

Seuraavana työpöydällä odottavat Luonnonvarakeskuksen seminaarin striimaus ja sen ennakkovalmistelut. Sitä ennen Ari Hiekkataipale ehtii rentoutua perheen, urheilun ja puutöiden parissa.
“Teen vapaa-ajallani asioita, joissa näkee heti kättensä jäljen. Siksi varmaankin olen aikoinaan innostunut myös video- ja valokuvauksesta. Vaikka sitä ei heti tulisi ajatelleeksi, sekä puutyöt että videokuvaus vaativat käsityötä ja luovaa mieltä, media vain on eri.“

Taloon on saatu melkoinen moniosaaja. Tervetuloa Unigrafialle Ari!

, , , , ,