Dissertationes Universitatis Helsingiensis

Helsingin yliopiston väitöskirjan voi  julkaista HY:n tutkijakoulun (UHDS) vuonna 2023 perustetussa sarjassa ”Dissertationes Universitatis Helsingiensis”. Mikäli et julkaise väitöskirjaasi muussa sarjassa, kuten osastosi sarjassa, tutkimuslaitoksen sarjassa tai vastaavassa, yliopisto suosittelee käyttämään tutkijakoulun uutta sarjaa.

Sarjalle on suunniteltu kaksi kansivaihtoehtoa: kuvallinen ja kuvaton. Kuva voi olla pysty- tai vaakamallinen tai se voidaan myös syvätä kansipohjaan niin, että harmaa yläpalkki jää osittain näkyviin. Kuva-alueen koko voi olla enintään 148 mm leveä ja 100 mm korkea. Mallit kansista näet tällä sivulla.

Kannen alapalkki saa värin tiedekunnan mukaan. Voit myös käyttää yksilöllistä kantta, johon sarjan tunnisteet lisätään Unigrafiassa. Kysy kannen suunnittelusta erikseen tarjousta meiltä.

Julkaisun numerossa näkyy julkaisuvuosi ja järjestysnumero. Takakannessa näkyy lisäksi tiedekunta ja julkaisun bibliografiset tiedot. Takakanteen voimme halutessasi lisätä esittelytekstisi tutkimuksesta (enintään 1600 merkkiä).

etukansikuvat_Page_1
etukansikuvat_Page_5
KOKO_Page_2

Kun julkaiset sarjassa

  • Tilaa ISBN- ja ISSN -tunnukset Unigrafialta alla olevasta linkistä.

  • Lisää tiedot saamasi ohjeen mukaisesti väitöskirjaasi.

  • Tee tiedostosta painovalmis PDF-tiedosto, johon on sisällytetty kaikki käyttämäsi fontit.

Voit käyttää kirjoituspohjana ja/tai ohjeena Unigrafian tekemää Word-kirjoituspohjaa, joka on ladattavissa suomeksi tai englanniksi. Huomaa, että pohjassa ei ole valmiiksi tämän sarjan tunnisteita, vaan ne tulee itse lisätä. ISBN-numeroiden mukana saat erikseen ohjeet.

Tee PDF, johon on sisällytetty fontit. Lataa erillinen ohje suomeksi täältä ja englanniksi täältä.

Kun tilaat painatusta, valitse väitöskirjan kanneksi ”Dissertationes Universitatis Helsingiensis -sarja”. Muista täyttää saamasi painetun kirjan ISBN- sekä ISSN-numerot tilauslomakkeeseen.

Huom! Mikäli olet jo ehtinyt hakea tunnukset ISBN-keskuksesta, et voi enää julkaista tässä sarjassa. Valitse silloin tilauslomakkeelta HY:n väitöskirjan kansipohja (ei sarjassa).

Lisäohjeita ja linkit

Yliopiston väitöskirjan julkaisemisohjeet, väitöstietolomake, painatustuki ym. löytyvät Opiskelijan Ohjeissa.

Tarvittaessa voit pyytää lisäohjeita Unigrafian julkaisupalvelutiimiltä.

Huomiona vielä, että vanhojen tutkijakoulujen (DSHealth ja YEB) väitöskirjasarjat on lakkautettu.